IT Weekend

Тренировъчен лагер за IT специалисти

IT Weekend за подобряване на екипната ефективност и киберсигурността на работното място

22-24 ноември 2019 г.

Хотел "Орбел", ДобринищеРегистрирани участници: 18/18Събитието приключи.
Какво е IT Weekend?


TL;DR

Прекарваме уикенд на малки групи от 15-25 души, запознаваме се, хапваме, пийваме, говорим на различни теми, забавляваме се, научаваме нови неща и се прибираме.

По-подробно...

IT Weekend е експеримент, в който група IT специалисти се събират извън София за уикенд и обсъждат технически проблеми, възможности за подобряване на ефективността от работата си, меки умения и други теми, които ги интересуват, обменят знания помежду си, забавляват се, завързват нови контакти и научават нови неща. Някои наричат подобни срещи "meetup", други - "симпозиум", трети - "тренировъчен лагер". IT Weekend не е нито едно от тези неща, но комбинира елементи от всички тях.

За повечето хора и организации в IT сферата не е проблем служителят да отиде на обучение. Проблем е да го няма в офиса. За тях би било идеално, ако обученията се провеждат през почивни дни. От друга страна, хората ценят уикендите си и предпочитат да ги прекарат с близките и семействата си, релаксирайки и забавлявайки се. IT Weekend бяга от традиционните обучения, конференции и други подобни събития, като дава възможност на хората да дойдат сами или с близките си, да се обучават и да отпочинат едновременно, като извлекат максимума от уикенда си.

 Регистрирай се   Абонирай се

Предварителна програма (ще има промени!)


ПЕТЪК, 22.11.2019 г.


15:00-20:00 Login. Пристигане и настаняване. Възможност за спа-процедури, разходки и др.

20:00-23:00 Unconference вечер - нетуоркинг, board games, китари, игри и групи по интереси

СЪБОТА, 23.11.2019 г.


07:00-10:00 Закуска

10:00-10:15 Официално откриване и запознаване на участниците

10:15-11:00 Валентин Ганчев - Как взимаме решения в един несигурен свят
Какво става в главите ни, когато трябва да вземем решение? Какво повлиява изхода от нашия избор? Как да усъвършенстваме уменията си за взимане на решения, използвайки установени в практиката правила от напълно различни светове като покера и търговията - Валентин ще открие това издание с тази тема и директно ще ни вкара в размисли, въпроси и дискусии.

11:00-11:15 Кафе-пауза

11:15-12:00 Камен Янков - Team Relationships: Soap Opera Style
Една компания е като една голяма фамилия с много и най-различни взаимоотношения между хората. И, както се случва в "сапунките", ще поговорим за "Кой кум, кой сват, кой на булката брат". Сложна и заплетена ситуация, в която са замесени значителен брой хора. С две думи - "голяма бъркотия", която Камен ще разплете и ще ни обясни, а ние ще подискутираме темата.

12:00-13:30 Обяд

13:30-14:00 Петър Събев - Trust Me, I Am A (Social) Engineer
И през тази година се случиха доста хакерски атаки. В много ИТ компании се говори доста за техническите хакерски подходи. Е, Петър пък ще ви запознае с основните "нетехнически" - т.нар. социално инженерство, или начините, по които хакерите се докопват до нас, без да използват технологични методи. Или, простичко казано, как хакерите ни лъжат и мамят.

14:00-14:30 Кафе-пауза

14:30-15:00 Светлин Наков - Сигурен ли е мобилният ви телефон?
Повечето хора се доверяват твърде много на мобилния си телефон: запазват си в него всички пароли и изцяло мобилно извършват банкови транзакции, а често пъти дори не го заключват надеждно (да кажем, с биометрия или по-сериозна парола). Как може да ви пробият мобилния телефон и до какво може да доведе евентуален пробив? Светлин ще ни демонстрира на живо колко лесно може да се отвлече и управлява отдалечен Android телефон и как с умения на 10-годишен хлапак атакуващият може да ви докопа дигиталната идентичност (пощи, социални профили, банкиране) и дори да ви източи банковите сметки... Ще поговорим и за защитните мерки и практики, с които да се защитим.

15:30-20:00 Свободно време. Възможност за допълнителни дискусии, нетуъркинг, спа-процедури, разходки и др.

20:00-23:00 Unconference вечер - нетуоркинг, board games, китари, игри и групи по интереси

НЕДЕЛЯ, 24.11.2019 г.


07:00-10:00 Закуска

10:00-11:00 Дискусии на групи по интереси.

11:00-11:15 Кафе-пауза

11:15-12:00 Дискусии на групи по интереси

12:00-12:10 Връчване на сертификатите и закриване

12:10-14:00 Oбяд

14:00-14:30 Logout. Отпътуване на участниците.


Забележка:  Възможни са промени в програмата.

Плаща ли се?


ДА!

Събитието е платено, за да е независимо от спонсори и за да осигурим добри условия за неговото провеждане. Всички цени са крайни и с включен ДДС.

Може да заплатите по банков път или чрез ePay. Данните за плащане се изпращат само на одобрените участници. Заверяваме командировъчни. Издаваме фактури и сертификати за участие.

Осигуряваме:

Хотел

Две нощувки (петък и събота вечер) и възможност за късно напускане в неделя.

Закуска и обяд

Две закуски и два обяда (събота и неделя)

Конферентна зала и кафе

Ще имаме приятни кафе паузи, в които да се освежите.

Безплатен паркинг

За да не се притеснявате за автомобила си и къде ще паркирате.

Безплатен Wi-Fi

За да имате Интернет-достъп навсякъде в хотела.

Безплатно ползване на spa-център

Хотелът разполага с добър спа-център с басейн, в който да разпуснете (носете си бански).

Възможност за личен или фирмен разход

Издаваме фактури и сертификати, така че обучението може да се покрие както лично от Вас, така и от Вашата фирма.

Възможност да вземете Вашите близки със себе си

Знаем, че цените уикендите си. Затова даваме възможност предварително да заявите, че ще вземете семейството си, половинката, децата, тъщата или когото Вие решите. Така докато Вие се обучавате, любимите Ви същества ще са близо до Вас и ще релаксират в спа-центъра. За придружителите Ви заплащате допълнително на рецепция. За децата сме предвидили целодневен детски кът (догато траят обученията), на цена от 30 лв. за дете. Вече е събрана група от 5 деца, така че ще се забавляват!

Не осигуряваме:

Транспорт

Повечето хора предпочитат да пътуват с личен автомобил. Транспортът от София отнема около два часа и в по-голямата си част е шофиране по магистрала. Има добър и сравнително евтин автобусен транспорт до Добринище (по линията София-Гоце Делчев), като автобуси вървят почти на всеки кръгъл час. Ще Ви информираме допълнително за carpooling-опции. Като цяло има много варианти, но транспортът и разходите до Добринище са си за Ваша сметка.

Вечеря

Опитът ни е показал, че хората предпочитат да хапват вечеря на различни места.

Лаптоп

Вероятно можете и без него, но силно Ви препоръчваме да си осигурите такъв, за да извлечете максимална полза от събитието.

Разходи от личен характер

Досещате се, че всичко допълнително се заплаща от Вас.


300 лв.


ОСНОВЕН ПАКЕТ
настаняване с друг участник в стандартна двойна стая


+50 лв.
(350 лв.)


самостоятелно настаняване в стандартна стаясъс семейство, деца или група приятели, специална стая или апартамент, други специални изисквания? Пишете ни.
А отстъпки има ли?


ДА, следните отстъпки:

20% отстъпка в случай, че сте одобрени за лектори (важи само за съответния IT Weekend).

10% отстъпка за фирми, които закупят 3 пропуска.

10% отстъпка в случай, че сте участвали в предишен IT Weekend.

5% отстъпка в случай, че сте участвали в QA: Challenge Accepted.


Отстъпките се прилагат без натрупване и комбиниране, като важат само за основния пакет и не се прилагат към пакетите с доплащане.

Всеки ли може да участва?


НE!

Събитието е ексклузивно. Всеки може да кандидатства, но няма гаранция, че ще бъде одобрен. Крайният списък на участниците се определя от организаторите.

Ние няма как да проверим данните за участниците, но във Ваш интерес (и в интерес на останалите участници) е да отговаряте на следните изисквания:

Изискване: Поне 3 години професионален опит в информационните технологии

Предимство: Натрупан опит в управлението на хора като Team Lead или мениджър

Ще ни е полезно да споделите опита си от първо лице.

Предимство: Имате тема, знания или опит за споделяне

В случай, че имате интересна тема и опит, които да споделите на срещата, Вашата кандидатура ще се разглежда с предимство. А и ще получите отстъпка, ако бъде одобрена.

Ограничение: Максимум 3 участници от една фирма всеки уикенд

Идеята е да се съберат хора от различни фирми, които работят по различни неща, но срещат общи проблеми и са изпробвали различни решения за тях. Повече от 3 души от една фирма в даден уикенд би означавало по-скоро фирмен тиймбилдинг, а ние не организираме това. При голям интерес към формата ще организираме допълнителни събития, но правилото е такова и изключение правим единствено за тотално различни екипи в една и съща фирма, където хората реално не се виждат ежедневно, работят за различни клиенти или по практически напълно различни неща.

Къде ще се проведе събитието?


Събитието ще се проведе в:

Хотел „Орбел”

Добринище, ул. „Хан Аспарух” 29


София-Добринище 160 км (140 мин.)

От София до Добринище има автобус (в посока Гоце Делчев) на цена 16.00 лв. (Соня Турс), пътят е удобен за пътуване с личен автомобил, а голяма част от участниците се включват в car pooling, за който ще бъдете информирани като участници. При допълнителни въпроси относно пътуване и настаняване, не се колебайте да се свържете с нас.


А защо точно в Добринище?


Защото се пътува приятно!

По-голямата част от пътя ще движите предимно по магистрала, а планинските гледки са красиви.

Защото хотелът е чудесен!

Има изключително висок рейтинг в Booking.com, приятна спа-зона и е перфектен за релакс. За тези от вас, които идват с децата си, има и детски кът.

Защото е подходящ за обучения!

Хотел Орбел, гр. Добринище е сертифициран за извършване на професионални обучения, с оптимална атмосфера за нашата цел.

Защото е супер за релакс!

Освен излети сред природата наоколо, можете да се насладите на спа-центъра с вътрешен и външен басейн, две сауни, парна баня, контрастен душ - ведро, лятна градина, фитнес зала, кабинети за масажи и терапии

Защото искаме да изпробваме нещо ново!

Провеждаме IT-Weekend вече няколко години и досега не сме били на това място!

Искам да участвам!


Действай!

Нужно е само да попълниш формата за регистрация. Отнема около 10 минути.

До три работни дни ще получиш потвърждение и как да преведеш парите.

Организатор